Rarible е платформа што му овозможува на дигиталните уметници и креатори да издаваат и продаваат NFT токени во форма на слика, видео или било кој друг дигитален формат.

Покрај тоа што Rarible е платформа за тргување, исто така е и дистрибуирана мрежа изградена на Етериум и со тоа секоја размена на средства се одвива директно на блокчејн без потребата на доверба кон еден централизиран ентитет.

Со експоненцјалниот раст на NFT секторот, Rarible станува една од најголемите платформи за тргување на уникатни токени и е присвоен од стотици естаблирани дигитални уметници.

Заедно со платформата доаѓа и RARI токенот. Секој што го поседува овој токен има можност да гласа на предлози за подобрување на платформата, модерирање на креатори и гласање за издвоени или најдобри уметнички дела. RARI токенот може да се купи на Poloniex, CEX, Kraken и други менувачници.

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи