Полониекс (Poloniex) е централизирана крипто менувачница лоцирана во САД. Основана е во 2014 година и до денес нуди најразлични услуги како тргување на спот, левериџ, фиат депозити, децентрализирана менувачница и многу други.

Полониекс има доста голема онлајн заедница, и организира дигитални настани и натпревари за трејдери.

Прочитај повеќе за децентрализирани менувачници.

Корисни линкови

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи