Што е Next Earth?

Идејата за поседување виртуелно земјиште во виртуелен свете концепт кој постои уште од раната фаза на MMORPG игрите. Сепак, идејата за вистински децентрализиран виртуелен свет и економија која се заснова на копија од реалниот свет, е она што Next Earth се обидува да го направи.Целта на овој виртуелен свет е да се создаде транспарентна виртуелна платформа, управувана од децентрализирана автономна организација (ДАО), која овозможува купување и тргување со виртуелно земјиште во форма на NFT. Еден NFT (плац) претставува сто квадратни метри од површината на земјата.


Што е потребно за да се купи парцела на Next Earth?

  1. Најпрво кликниете тука за да се регистрирате на платформата.
  2. Потребен ви е крипто паричник како MetaMask.
  3. Го поврзувате MetaMask со Next Earth и сте подготвен за купување виртуелно земјиште.

Апликацијата ќе побара од MetaMask да биде сетиран на Binance Smart Chain. Доколку сеуште го немате направено тоа, погледнете ја оваа статија за едноставен начин како да го направите тоа.


Зошто Next Earth користи BNB?

Next Earth е изградена над Binance Smart Chain што ги прави трансакциите за купување или продавање на виртуелна земја многу поевтини од тие на Етереум. Ова е супер за оние кои не сакаат да плаќаат поголеми суми за провизии. Главна валута на оваа виртуелна економија е BNB и се користи за сите трансакции во екосистемот. Ова ќе биде така се додека Next Earth не изработи сопствен токен, некаде на крајот од 2022ра година. За повеќе информации погледнете го официјалниот документ (whitepaper) кај што е целосно прикажана идеата позади овој виртуелен свет.


Искористи го кодот V8925YM2TH и добиј 10% попуст при купување на виртуелна земја. Кодот се корити неограничено.


Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи