Trust Wallet е бесплатен мобилен новчаник (Android, iOS) кој поддржува преку 160 дигитални средства (вклучувајќи и Биткоин) а им овозможува на корисниците да ги стејкаат (staking) своите коини со што ќе добијат стејкинг награда. Преку вградениот Web3 browser им се овозможува на корисниците да имаат пристап до децентрализирани апликации (DApps) што се направени на Етериум мрежата.

– Лично ги поседуваш Private Keys/Seed Phase – 12 Words

– Оpen-source (отворен или слободен софтвер)

– Приватност, безбедност

– Custom fees (можност за прилагодување на провизиите)

– Вградена децентрализирана менувачница (DEX) + Swap опција

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи