MetaMask е апликација која ја прави интеркацијата со Ethereum мрежата многу едноставна.

Можеш да чуваш, праќаш и креираш токени на Ethereum и е потполно интегриран со ДеФи проекти.

Во поглед на безбедност, можеш да пристапиш до твојата адреса со приватен клуч, seed phrase (12 или 24 зборови) и сите работи што апликацијата ги генерира се само на твојот уред. Ова ја прави апликацијата побезбедна затоа што твоите податоци остануваат на твојот уред.

MetaMask доаѓа како:

  1. Eкстензија за Google Chrome
  2. Eкстензија за Mozilla Firefox
  3. Eкстензија за Brave Browser (Crypto Browser)
  4. Android
  5. iOS

Корисни линкови:

Повеќе информации за поврзување на MetaMask со други мрежи погледни ја статијата “Како да поврзеш MetaMask со мрежи како Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche и Harmony“.

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи