Бајнанс (Binance) е крипто менувачница и платформа за тргување со различни криптовалути. Покрај платформа за тргување, Binance нуди и услуги од DeFi (децентрализирани финансии), децентрализирана менувачница, стејкинг, крипто позајмици и многу други.

Од 2018, Бајнанс е најголемата крипто менувачница според обемот на тргување.

Прочитај повеќе за децентрализирани менувачници.

Корисни линкови

1 Коментар

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи