DeFi е кратенка од фразата децентрализирано финансирање што обично се однесува на дигиталните средства и финансиски паметни договори, протоколи и децентрализирани апликации (DApps) најчесто изградени на Ethereum. Поедноставно, тоа е финансиски софтвер изграден на блокчејн мрежата што може да се објасни со терминот “програмабилни пари” или “лего пари”.

DeFi Pulse е страница каде што можете да ги најдете најновите анализи и рангирања на протоколите на DeFi. Рангирањата ја следат вкупната вредност заклучена во паметните договори на популарните апликации и протоколи на DeFi.

Корисни линкови

1 Коментар

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи