PancakeSwap е децентрализиран протокол и менувачница за тргување со криптовалути. Работи на Binance Smar Chain мрежата како група на паметни договори кои може да се пристапат со MetaMask или други паричник апликации.

За разлика од останатите централизирани крипто менувачници, при користење на DEX за тргување, вашите средства остануваат во ваша сопственост се до крајот на процесот. Тоа значи дека позади ваквиот начин на тргување не стои компанија, туку целосниот процес е обработен од самиот протокол.

Пред користење бидете внимателни и сигурни дека ги имате сите потребни информации и знаење за процесот на тргување со криптовалути на некоја од децентрализираните менувачници.


👉 Прочитај повеќе за децентрализирани менувачници.


Корисни линкови

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи