Категории на крипто коини/токени – Зачувување на вредност (Store of value)

Store of value – Зачувуање на вредноста – Вложување во одредено добро кое преку големи периоди на време не ја губи својата вредност или добива поголема вредност. Во последната декада, не постои ниту еден друг ресурс, метал, валута, хартија од вредност, обврзница инт, кое може да се мери со вредноста која ја доби BTC како и со фактот дека представува најдобро средство за зачувување на вредноста на вашиот капитал. Како втор пример исто така го земаевме во предвид и PAXG stable coin-от, кој со својата вредност е директно врзан со вредноста на златото на пазарот. Во видеото можете да најдете голем број на информации кои би ви помогнале за зачувување на вредноста на вашиот капитал преку долги периоди на време како и кои од горе наведените добра не се добар начин за истото. BTC е златото на 21 век!!!

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

https://www.youtube.com/watch?v=se38vfmu8Ic&t=8s&ab_channel=CRYPTOGEMIDZIJA Exchange…

Прочитај повеќе

Heikin ashi свеќи и TD Sequential како индикатори на промена на тренд на…

Прочитај повеќе
Како да купам Биткоин

Во оваа статија ќе најдете одговор на прашањето "Како да купам…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи