Електрум е еден од оригиналните Биткоин волети, постои од 2011-та година, две години после креирањето на Биткоин. Поради напредните опции на волетот
истиот е замислен да го употребуваат корисници кои се веќе запознати со покомплексните опции што ги нуди Биткоин протоколот.

– Лично ги поседуваш Private Keys/Seed Phase – 12 Words (BIP39)
– Оpen-source (отворен или слободен софтвер)
– Custom fees (можност за прилагодување на провизиите)
– Можност за бирање помеѓу Legacy и SegWit Bitcoin адреси
– 2-factor authentication (две нивоа на верификација)
– Multi-signature wallet

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи