Bitcoin Whitepaper е првичниот документ прикачен на интернет во кој се објаснува за нова децентрализирана верзија на дигитални пари и мрежа која е отпорна на цензура.

Првично е прикачен на интернет во 2009 од Satoshi Nakamoto. На овој линк можеш да ги погледнеш сите објави на Satoshi на форумот BitcoinTalk.

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи