Книга преведена на 25 јазици, одлично четиво за тие што сакаат да го разберат детално економскиот аспект на Биткоин.

Сафедин Амус е професор по Економија во Американскиот универзитет во Либан. Амус не само што има извонредно познавање на монетарната историја туку и на многу едноставен начин им доловува на читателите како функционираат парите.

Прави убедлив аргумент зошто Биткоин е најнапредниот монетарен систем што некогаш сме го имале и зошто Биткоин е супериорен во однос на другите форми на пари испробани во минатото.

Напишете коментар

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи

Блокатор на реклами

Здраво! Покажете ја Вашата поддршка и исклучете го Вашиот блокатор на реклами. Благодарни сме за Вашата поддршка.

Refresh Page
x