Ресурси

Филтрирај по:

Сортирај по:

Rarible Logo

Rarible

Rarible е платформа што му овозможува на дигиталните уметници и креатори да издаваат и продаваат NFT токени во… 

 • NFT
 • 7
 • 0
OpenSea Logo

OpenSea

Најголемата децентрализирана платформа за тргување со NFT. Од дигитална уметност и виртуелен свет (metaverse), до… 

 • NFT
 • 120
 • 5
 • 1

Jaxx Liberty

Супер лесен и безебден крипто паричник кој работи на повеќе платформи како Android, iOS, MacOS, Windows, Linux и како… 

 • Паричници
 • 392
 • 0

Bitcoin Standard

Книга преведена на 25 јазици, одлично четиво за тие што сакаат да го разберат детално економскиот аспект на… 

 • Едукација
 • 357
 • 5
 • 2

Uniswap v2

Uniswap е децентрализиран протокол и менувачница за тргување со криптовалути. Рабои на Ethereum мрежата како група… 

 • De-Fi
 • 363
 • 5
 • 1

MetaMask

MetaMask е апликација која ја прави интеркацијата со Ethereum мрежата многу едноставна. Можеш да чуваш, праќаш и… 

 • De-Fi
 • 505
 • 5
 • 2

Trust Wallet

Trust Wallet е бесплатен мобилен новчаник (Android, iOS) кој поддржува преку 160 дигитални средства (вклучувајќи и… 

 • Паричници
 • 450
 • 5
 • 1

Electrum

Електрум е еден од оригиналните Биткоин волети, постои од 2011-та година, две години после креирањето на… 

 • Паричници
 • 267
 • 5
 • 2

Reddspot

Крипто Казина и Крипто Кладење 

 • Тргување
 • 156
 • 4.8
 • 0

Bitcoin Whitepaper

Bitcoin Whitepaper е првичниот документ прикачен на интернет во кој се објаснува за нова децентрализирана верзија на… 

 • Едукација
 • 402
 • 5
 • 1

De-Fi Pulse

DeFi е кратенка од фразата децентрализирано финансирање што обично се однесува на дигиталните средства и… 

 • De-Fi
 • 381
 • 5
 • 1

LOBSTR

LOBSTR е крипто менувачница каде што може лесно да се купат различни криптовалути. Работи со сите Виза картички… 

 • Менувачници
 • 802
 • 1

Hypertrader

Кориснички интерфејс и терминал за тргување на Binance. Ќе ти овозможи подобар преглед кон сите податоци што се… 

 • Тргување
 • 186
 • 0

BabyPips

Бесплатна едукација за тргување со валути. Статии, видеа и академија полна со ресурси што ќе ти помогнат да… 

 • Едукација
 • 369
 • 2.7
 • 0

Cex.io

Cex.io е една од малкуте крипто менувачници каде што може лесно да се купи или продаде Биткоини и многу други… 

 • Менувачници
 • 953
 • 4
 • 2
Coinmama Kripto Kultura

Coinmama

Coinmama е единствената крипто менувачница каде што може лесно да се купи или продаде Биткоин. Работи со сите… 

 • Менувачници
 • 1.3K
 • 4.7
 • 2

Интернетот на парите

Додека многу други книги го објаснуваат "како" работи Биткоин, "Интернетот на парите" од Андреас Антонопулус… 

 • Литература
 • 420
 • 5
 • 3

MyEtherWallet

MyEtherWallet или MEW е бесплатен интерфејс за интеракција со Етириум мрежата. Работи комплетно на Chrome, Mozilla и сите… 

 • Паричници
 • 876
 • 5
 • 3

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи