Основни Крипто поими: ENS – username eth, WEB 3.0 и BTC Lightning Network

Во прилог на следното видео може да ги погледнете објаснувањата на следните Крипто поими:

– Web 3.0 – поим и историја на интернетот преку Web 1.0 – Web 2.0 – Web 3.0, карактеристики на секој од нив и иднината на децентрализираниот Web 3.0.

– ENS Ethereum Name Service username.eth што претставува, кои се неговите карактеристики и придобивки како и неговите МНОГУ МНОГУ предности над застарениот DNS Domain Name Service. За што се може да го користите вашиот .eth профил…

– BTC Lightning Network – second layer солуција која го става BTC по брзина, цена на Fees и сигурност рамо до рамо со најдобрите крипто проекти и централизирани банкарски платежни системи како VISA/MASTERCARD. Може да погледнете како истиот функционира оваа брилијантна солуција и како истата се развива во овој момент. Дополнително, ги покажуваме основните компјутерски спецификации за посеедување на Node на BTC Lightning network-от

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

DCA - Dollar cost avarage представува стратегија на постепено инвестирање…

Прочитај повеќе

BTC halving е основата на оваа крипто валута и нејзината blockchain…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи