Крипто техничка анализа Напреден курс – Флип на коини – Основен поим ETH/BTC флип чарт

Флип чартови – Нов мини серијал од неколку епизоди каде ќе објасниме како да ги користите чартовите на споредба на две крипто валути како ETH/BTC, ADA/ETH, DOT/ETH… Како истите можат дополнително да ви помогнат во стандардната анализа на криптовалути наспроти USD, како и користењето на овие чартови за тргување без вашите средства да бидат променети во USD во ниту еден момент од одреден Bull маркет. Во денешното видео објаснуваме само основна техничка анализа на флип чарт како и негова корелација со цената на двете криптовалути кои ги споредуваме за да видиме како овој чарт ни помага во нашата анализа. Во наредните видеа ќе ја продлабочиме корисноста на овој тип на чартинг преку останатите валути кои ги поседуваме во своето портфолио пред да почнеме да ги користиме овие чартови во секојдневните анализи на нашиот канал.

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

DCA – Dollar cost avarage представува стратегија на постепено инвестирање…

Прочитај повеќе

Истражувањето на проектите од Blockchain сферата во кои го…

Прочитај повеќе

ISO 20022 почнува да се применува во целиот свет од Ноември 2022, кој е…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи