Крипто техничка анализа Напреден курс – DXY, Инфлација – Како делуваат директно на вашето портфолиo

Како DXY Доларскиот индекс, Вредноста на инфлацијата, FED и нивните каматни стапки делуваат директно на вашето портфолио. Ова е поедноставен начин да покажеме како $ како светска резервна валута и неговата инфлација можат да делуваат драстично на вашето портфолио, односно диригирање на Bull и Bear маркетите. Со оглед на фактот дека многу од луѓето не се економисти по струка, мораме да објаснуваме вакви поими што повеќе на нашиот канал за нашите членови да разберат од каде е потребата за постојана анализа на DXY индексот, инфлациониот индекс како и берзантските индекси. Гледање на Економијата преку макроекономски појави е најдобриот начин да бидете профитабилни на долги стази, затоа ова што го работиме на нашиот канал не е спринт туку маратон…

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи