Крипто техничка анализа – Напреден курс 3. DCA Гозиски канал – Дно на BTC цената

DCA – Dollar cost avarage представува стратегија на постепено инвестирање или враќање на инвестицијата во текот на одреден временски период со ограничување на ризикот од потенцијални големи загуби преку постепено влегување во пазарот и надвор од него со ограничени количини на влог.

Завршен сегмент од DCA стратегијата во нашето трето видео каде објаснуваме за третиот сегмент од оваа стратегија каде можеме да утврдиме дно и врв на еден BTC циклус. Овој трет дел од нашата стратегија го заклучува ова истражување на DCA каде на макро ниво може да направите целосна проценка каде се наоѓаме во однос на акумулација и дистрибуција на нашето портфолио.

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

Видео специјално наменето за манипулациите кои се прават на…

Прочитај повеќе

Во овој почетен курс за Техничка анализа на Trading View платформата,…

Прочитај повеќе

Погледни ја оригиналната статија што го содржи целосното…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи

Блокатор на реклами

Здраво! Покажете ја Вашата поддршка и исклучете го Вашиот блокатор на реклами. Благодарни сме за Вашата поддршка.

Refresh Page
x