ISO 20022 Инфраструктура на финансиите во индина – XRP, XLM, IOTA, ALGO, XDC Иднината на крипто

ISO 20022 почнува да се применува во целиот свет од Ноември 2022, кој е директен начин за интеграција на крипто во светскиот финансиски систем. Во ова видео целосно објаснуваме што претставуаат ISO стандардите, SWIFT, како и која е поврзаноста на XRP, XLM, IOTA, ALGO, XDC со оваа огромна глобална финансиска промена која се случува. Сите оние што не веруваа дека XRP ќе стане дел од SWIFT кога за ова ние зборувавме уште на самиот почеток на нашиот канал може денес да се уверат во спротивното… Не, ова не е видео за ние да ви се докажуваме вас дека сме во право, ова е видео за да ве натераме да размислите дали сакате да бидете дел од оваа светска финансиска револуција која до 2025 ќе ги интегрира Крипто валутите како секојдневно платежно средство и повеќе.

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

Heikin ashi свеќи и TD Sequential како индикатори на промена на тренд на…

Прочитај повеќе

https://youtu.be/60mk-vCe0z8 Ви претставуваме сегмент од нашиот напреден…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи