Гемиџија подкаст Епизода 09. Крипто муабети со Никола Давитков – Short squeeze, WEF, FED, CBDC

https://youtu.be/BbjhuYU4FTI

Крипто подкаст Епизода 09, со мојот гостин Никола Давитков Модератор на Криптовалути Македонија, пријател на каналот, инвеститор и искусен познавач на Крипто сферата разговараме за:

– Short & Long squeeze – објаснување на поимите и моменталниот раст,

– WEF – Најава за превземање на крипто од институциски инвеститори – корелација со истите случувања после Dot com Bubble и колапсот на интернет компаниите,

– FED, промена на нивната политика во наша корист и потенцијалот да нема рецесија според нови информации на пазарот,

– Опортунитетен трошок и можност да го промашите потенцијалниот профит во Крипто пазарот

– Launchpad, разлика помеѓу Angel investor и ICO-Launchpad инвестирање – Binance Launchpad

Кои се одговори на сите прашања од Poll-от кој беше објавен на Криптовалути Македонија ФБ групата.

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

Во овој почетен курс за Техничка анализа на Trading View платформата,…

Прочитај повеќе

https://youtu.be/iwAOqdx9w6c Во овој почетен курс за Техничка анализа на…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи