Биткоин подкаст #2 – Биткоин муабети

Биткоин подкаст #2 – Втора епизода од Биткоин серијалот на Токенпадок каналот

Никола Давитков гостин на Токенпадок Македонија со Дарко Симуновски

Теми на Биткоин подкаст №2:

1.Биткоин разбирање на основите. Во оваа епизода објаснуваме што е Биткоин, како функционира и зошто е важен во денешниот финансиски пејзаж.

2.Историјата на биткоин-от. Од бела книга до мејнстрим феномен. Ќе нурнеме во патувањето на Биткоин, од неговиот почеток со белата книга на Сатоши Накамото до неговиот сегашен статус како широко призната дигитална предност.

3.Биткоин наспроти традиционални финансии. Судир на идеологии, разговараме за идеолошките разлики помеѓу децентрализираната природа на Биткоин и централизираните традиционални финансиски системи, заедно со потенцијалното влијание врз глобалната економија.

4.Улогата на Биткоин во финансиското вклучување Истражуваме како Биткоин и криптовалутите помагаат да се обезбедат финансиски услуги за популација без банкарски сметки низ целиот свет.

КриптоКултура – од Заедницата за Заедницата

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

Погледни ја оригиналната статија што го содржи целосното…

Прочитај повеќе

MARKET CIPHER Пробно тргување - Трето од блок од три видеа за оваа…

Прочитај повеќе

Меме Токени - Токени кои немаат реална корисност, направени…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи

Блокатор на реклами

Здраво! Покажете ја Вашата поддршка и исклучете го Вашиот блокатор на реклами. Благодарни сме за Вашата поддршка.

Refresh Page
x