Категории на крипто коини/токени – De Fi, Landing and Borrow

De-Fi и Позајмување се заедно една од најголемите категории во Крипто светот. Ваквата категорија има за главна цел замена на застарениот и целосно корумпиран систем на традиционалнии финансии или Ce-Fi. Иако релативно нов, овој сектор на Крипто зема многу голем замав и дел од генералната капитализација во целокупната сфера во последниот Bull Market. Секој од проектите кои ги обработивме (AAVE, MKR, COMP, UNI) е своевиден уникатен примерок на тоа што ќе претставува новиот финансиски систем и веруваме дека секој треба да има ваков тип на токени/коини во своето портфолио со цел диверзификација!!!

Следете ја нашата работа на нашите социјалните мрежи!

Видео за техничка анализа

Проследете го ова следно видео во нашиот напреден курс за техничка анализа на пазари, користење алатки на Trading view платформата, структури и начини на тргување на пазарот. Се надеваме ќе ги најдете корисни овие почетни видеа на нашиот канал и ќе научите нешто повеќе за техничката анализа. Сето она што е објавено на нашиот канал е од исклучиво едукационен карактер. Ве повикуваме да оставите ваш коментар со мислење околу нашите содржини и да ни помогнете да го унапредиме нашиот нов канал.

Вашата поддршка е важна!

Секоја ваша помош со ставање на Like на нашите видеа, субскрипција на нашиот канал како и споделување на овие материјали помага во распространување на оваа незастапена наука во Македонија па и пошироко, за што сме ви однапред благодарни. Помогнете ни да пораснеме како канал за да можеме ние да помогнеме на многумина во нашата земја на кои им се потребни овие едукативни материјали. Ви благодариме за соработката и се надеваме уживате во нашите материјали.

Со почит – Крипто Гемиџија

Rate:

0 out of 5 stars(0 ratings)

Напишете коментар

Блог

Добредојде на нашиот блог. Тука ќе ги најдеш сите статии од Крипто Култура и линкови до оригиналните содржини.

За да најдеш некој друг ресурс или апликација, погледни ги сите ресурси или колекции.

METAVERSE, или на кратко иднината во дигиталниот свет во буквална…

Прочитај повеќе

MARKET CIPHER B - Второ од блок од три видеа за оваа алатка каде ќе ги…

Прочитај повеќе

Newsletter

Не пропуштај да се зачленеш во единствената крипто листа на македонски!

За Крипто Култура

Од заедницата - за заедницата

Навигација
Заследи